Dec 31, 2010

Berjalan Jalan 4

Posted by Hidayah Manan at Friday, December 31, 2010 0 comments Links to this post
Hai sayang ada lagi ke tu? Haha.. meh mau kasi cerita lagi. Malam krismas hari tu aku pon ada makan besarrrrr. Hah makan besar ni sebab mau celebrate anak buah aku. Anak buah lelaki yang sorang tu dia baru lepas dapat result PMR-yang-tidak-terpikir-dek-akalnya bole dapat result kira best dari trial. Tapi biasa je bagi aku kalau time trial je memang result teruk giler tapi bila result exam sebenar keluar tetiba je tip top. Hah laa sebab dah tau bangang sangat baru lah ada rasa insaf na study gila gila masa tu keluar dan rasa tak nak failed lagi tak nak kasi mak ayah kecewa dengan kita, sama lah jugak dengan anak buah aku tu esukkkkkk ada paper maths 1&2 baru la hegeh hegeh mintak tolong Acu dia ajarkan maths, nasib baik Acu balik Pendamar minggu exam tu berlaku, terukla kena belasah malam tu jugak siap suh hafal formula Acu buat sendiri untuk anak buah yang dah rasa bengap sangat malam tu. Padan muka la kann. Acu dia memang garang beb. Fuhhh, lama suda aku amik PMR nasib baik otak tidak karat nau. Nak nak plak suh ajau maths memang hakak suka. Haha..

Oooo…celebration kali ini dibelanja oleh Ayahcik dan Acik. Semoga dimurahkan rezeki lagi untuk dorang aminnnn. Cepat cepat la dapat anak gamaknya ek. Haha.. Ayahcik open table di Rantau Panjang Klang..nama restoran tu Waheeda..huiii ramai orang tapi rezeki budak PMR tu ada lagi meja kosong ngam untuk kami sekeluarga.

Makan memang best la kan..SEAFOOD!!!! harusla..jadinya korang tenguk jela santapannya yee..

  Makanan Lysa sampai dulu. Suma makan nasik dia sorang western.


Inila satu satunya nephew aku. Kaum lelaki dalam family aku agak sedih kuantitinya


Baju biru kakak kepada baju putih bertopi. Awin tembam vontot leper haha


Ibu, Eryna dan BIL, Abang Kamal


Tokei butik Faz's Unique, Ayahcik dan Acik


Tokei paling besar sekali haha Ayahtok dan Maktok


Kami beranak kembar Upin Ipin


Budak kecik mata sepet


Budak kecik bulat


Kakak sulong aku anak suda 4 tapi badan maintain seperti anak dara..huh jeles i


Lauk ada banyak sebenarnya tapi suda lapar tak sempat mau tangkap gamba


Ikan siakap tinggal tulang dan kepala je


Itula Arissa kalau da mengantuk mana mana pun no hal bole tido haha

Berjalan Jalan 3

Posted by Hidayah Manan at Friday, December 31, 2010 0 comments Links to this post
Pada hari krismas plan mau balik ruma mak sebab da rindu mak..eceh tipulah..sebab maktok dan ayahtok Arissa da rindu kat dia dan aku plak da rindu kat budak ‘sepet’. Pastu plak kawan aku ada buat lenggang perut dan majlis doa selamat. Jadinya, hujung minggu lepas ceritanya banyak berkisahkan family dan kawan-kawan aku jela kann..tak berminat?? Nasib uols lar hakak ada kesah ka?

Hah oleh kerana jumaat malam tuh kensel mau makan McDonald so awal awal pagi dalam pukul 9.30am kami zass ke McDonald the Curve. Hoi yang, 9.30 pagi tu awal la bagi kami yang ada anak kecik nih. Engkorang kalau da beranak baru lah tau macam mana seksanya na bersiap siap awal pagi tau. Mana na mandi kan anak lagi na pakaikan baju lagi na susukan lagi, nasib baik hakak dah ready segala baju bajan dari malam tau. Ok sambung balik. Jadinyaaaaa dapat jugak la makan McDonald. Aman damai je kami makan di situ. The Curve pon baru buka separuh pintu je. Orang pon tak ramai. Na parking keta kat tepi McD pon amat senang. Keta yang lalu lalang pon bole di kira dengan jari je. Suka hakak kalau setiap masa area the Curve ni santai camni. Tapi jangan berangan sangat la kan. Lepas makan laju laju kami zass ke klang terus ke ruma kawan aku yang buat lenggang perut.

Aku jamu dengan gambar cukupkan..

Arissa masih lagi mengantuk


Masuk keta terus bagi susu dan selamat sudaa


Persediaan barang barang melenggang perut




Nampak tak sampul hijau? Itu pengerasnya haha


Setel melenggang perut


Daddy yang baik..luv u cyg
 Nanti aku akan cerita pasal melenggang perut ni yeee...

Berjalan Jalan 2

Posted by Hidayah Manan at Friday, December 31, 2010 0 comments Links to this post
Ok yang sambung entry tadi..hahaha..amik ko  misti boringkan baca cerita aku neh..nasibla~~

Jumaat malam tuh jebun suh aku blanje dia McDonald. ni na bayo dia bawa aku pegi UKM lah nih. Sudanya siap siap kan Arissa santek santek pakai baju PAUS. Dia pon macam tau tau je na klua lagi kann happy bebenor dia sampai kejang kejang kaki bila dukung dia. Tapi kenselllll. nan ado makan kat McDonald!! Adik jebun sms mau ajak dinner sama dengan opah dan atok. Makanya kami pon dinner bersama sama Pakcu, opah dan atok arissa. Arissa happy lagi skali sebab dapat kawan lion yang baruuuu. Hahaha. Tapi dia main skjap je uols. Lion yang daddy dia beli kan jugaklah menjadi pujaan hatinyaaaa. Ok yang kali ni ada capture, korang tengok jela ek jangan complaint quality gamba memang teruk. Pakai camera hp bberry je pon. Tak canggih. Tak canggih.



tgk tu kaki tegang tegang




Arissa dan Pakcu


Rasa pelik sebab tetiba Lion dia beso


Berjalan Jalan

Posted by Hidayah Manan at Friday, December 31, 2010 0 comments Links to this post
Salam belog ku!! Lama ek meninggalkan belog kerana ingin mencari cerita sana sini..huh bz woo..tapi tak jugak bz..tapi memenatkan jugak..tapi takpee sebab sukaaaaaa. Lebih lebih lagi Arissa, dia suka giler kalau di bawa berjalan jalan..jalan jalan keluar masuk bilik dalam ruma pun dia da happy janji dia tak merap atas ‘playing matt’ je..

Minggu lepas kami banyak berjalan. Contohnya, Selasa lepas kami skeluarga balik kampong tepen,kampong  jebun, jebun plak ada kerja di Penang. Bawak mentua skali. Da namanya balik kampong jebun harusla bawak mak skali untuk berjumpa dengan atok jebun atau moyang Arissa!! Sorry la takde capture pon masa di tepen, bateri hp amat rezeb tak bawak camera plak tu, memang sesuai dengan ktorg! Dah la jarang jarang balik tepen. So nasibla korg baca jer cerita aku ni, aku tau memang tak feel kalau takde gamba sewaktu kejadian.

Kami bertolak ke tepen senin malam pkul 9.30pm, saje balik malam sebab malam je Arissa behave sket. Sampai je tepen ngam pukul 1.45am,jebun bawa keta dengan kelajuan bertenang..memang menenangkan sampai aku tak sedar, tau-tau je jebun kata sampai ruma atok da. Nasib baik tepen tak hujan lebat sepanjang kami di sana. Cuak jugak kalau hujan lebat air bah memang naik sampai dalam ruma. Alhamdulillah hujan mild-mild je..memang sejok kt daerah perak yang taburan hujannya berketumpatan paling tinggi di semenanjung. Diri yang memang malas lagi bertambah malas kat ruma atok tapi buat rajin. Rajin jaga arissa..ehe memang la kena jgakan. Nan ado aktiviti best sgt pon sebab tula takda gamba na tunjuk..haha..alasan je memang tak tipu bateri hp nyawa2 ikan je. Malam selasa kami pegi parit buntar bawak Arissa sekali lagi ke ruma Pakcu jebun, dorg tak penah tengok lagi anak jebun!! Astaga..hah tengok la puas2 cucu dorg yang tembam tu..dah dapat pangkat tokcu dan nekcu..haha..Da abis borak2 nekcu dan tokcu main2 amik gamba cucu, ktorg pon zass balik ke tepen laa. So hari rabu petang kami checkout ruma atok, da jenguk atok dan uda, dorg pon nampaknya sehat. Iyela masa kami lepak ruma tepen atok da pegang gergaji dan tukul besi mau bertukang betulkan katil bilik..hah sehat sangatttt lah kalau macam tuh.Atok pon suka sebab cicit pertama dah menjerit, mandi, berak dan suma skali kat ruma dia..so HUTANG da bayor!! Setel sudah janji kami mau bawa Arissa ke ruma tepen.

Esuknya khamis aku plan mahu ke UKM untuk urusan registrasi master..tapi kensel, jebun ada meeting. Jumaat barulah ke UKM. Bawa Arissa samaaa mana bule tinggal anak aku tuh lagipon dia da pandai tak nak kat orang sangat walaupun kat opah dan atok dia. Selesai urusan registrasi zass klua dari UKM mau cari makan dari awal pagi klua tak makan apa lagi. Setel urusan perut zass balik mutiara damansara.

Eh..ok la yang ek..mau setop sbentar..Arissa lagi mau dilayani..
 

ceritaOHcerita Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez