Jan 29, 2011

Rumah Meriah Suka Hati

Posted by Hidayah Manan at Saturday, January 29, 2011 0 comments
Fuhhh..lepas nafas pelan-pelan... Hari ini rumah penuh dari pagi sampai malam..saya penat tapi sangat suka ada ramai orang di ruma..meriah lah sikit ruma ni..mummy suka arissa pon suka jugak ada orang nak pelok-pelok dia, main-main dengan dia, hayun dia tinggi-tinggi..bukan mummy dan daddy tak buat tuh semua untuk arissa..selalu sangat sudah dianggap satu riadah ataupun senaman bagi kami..sebab pasti keluar peluh kerana melambung objek seberat 7.3kilo tinggi-tinggi kemudian tangkap kemudian lambung, lagi tinggi lagi dia suka..tak larat dah..haha..

Lebih kurang 10am, ex-lecturer cum supervisor master saya datang rumah bersama isterinya, kak ika dan anaknya, ayu..kalau tak lagi awal ruma meriah tapi kerana kesesakan kereta otw ke ruma kami..kebetulannn dia servis kereta berdekatan dengan rumah saya so dorang singgah sementara menunggu kereta siap di servis..lepak-lepak, gosip-gosip, kena sakat dan menyakat (masa ni aku pasrah je lah), melayan arissa yang demam tapi buat-buat tak demam..then end up dengan bergelimpangan masing-masing tido sebab kekenyangan makan nasik lemak..seronok sangat bila bab bergosip tuh..ya ampun kalau lah ada kakak marlissa kita dengan abang syafik, sumpah gegar satu block apartment ni..haha..rindu korang weh! kamu jangan pelik jika dengar macam kami dengan lecturer seperti kawan-kawan tapi sebenarnya sudah seperti keluarga dah..okey..around pukul 2 gitu mereka pun pulang..

Pastu saya sambung melayan arissa sekejap kemudian bagi dia makan ubat dan tido kan dia kemudian tolong tenguk jebun memasang katil sambil saya makan nasik lemak lagi sambil tu kutuk-kutuk jebun yang confident pasang katil tanpa rujuk manual yang ikea bagi kemudian salah pasang kena buka semula..hahaha..

Tup tups dapat call dari Acik terus tanya :: nasik lemak ada lagi tak?? wa na singgah dengan maktok dan ayahtok ni tapi wa ado kat kl ni hah ambil stok tudungs :: Saya terus jawab :: ado! datang jela..opss..abis la..nasik tinggal ngam2 untuk sekali lagi makan, kena masak lagi, tak kan nak kata da abis tak sampai hati la pulak haha nasib baik ada santan kotak bole la guna untuk masak nasik lemak lagi..senang masak nasik lemak dengan santan kotak ^_______^..terus zass tambah kacang, telo dadar dan masak nasik lemak lagi..fuhhh (lagiii) nasib sempat..Acik pun sampai..terus lepak-lepak, main-main dengan arissa (suka dia ada orang layan hehe), makan-makan, lepak-lepak lagi sambil masing-masing ayahtok, maktok, acik mengadap arissa sampai arissa tido..hahaha..then baru la balik terus pulang ke klang..

Baiklah sekian cerita dari saya, gambar tiada disertakan kerana tidak kesempatan.. Bye..


 

ceritaOHcerita Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez