Dec 12, 2010

Nur Arissa

Posted by Hidayah Manan at Sunday, December 12, 2010 0 comments Links to this post
Entry ku malas hari ini..
Sekadar update je..hiiii...

Arissa tido lena baru je paksa dia minum susu kalau tak dia bantai na air kosong jer..aku pon tension da mmg time ko minum susu tapi na air plak..penat je tau mummy goncang2 susu mau kasik awk minum..itula anak aku kadang2 dia buat perangai tak nak susu dia na air kosong jer..bukan la tak nak kasi dia minum air kosong tapi takot kang perot tu kembong plak..

Lagi satu Arissa da pandai tunjuk perasaan yang boleh kasi hati mummy dan daddy nyer hot hot hottt..mana taknya time aku na buat kan dia susu..jam-jam tu laaa dia menjerit sekuat hati na kan perhatian..aduhh..bila ko da siapkan susu terkocoh2 na dapatkan dia kan skejapan dia senyum gelak2 neguk ko..tak ke kita kena tipu.. Sejak2 arissa da pandai melontarkan suara dia kan..asik la na menjerit..menjerit kuat tau bukan lite2 jer..kadang2 tu boleh kasi getar satu ruma aku ni..yela ruma aku ni takda barang sangat itu pasal la bole jadi bergema suara arissa..kalau bawak g jenjalan lagi la..kalau dia na menjerit mmg haru dibuatnya kami laki bini tau..sbb jerit dia bisa gegar satu soping complex..kalau mood dia tengah baik dia nyanyi2 la atau pun tegur orang kiri kanan dia..peramah kan anak ku..yee..arissa mmg peramah orangnya..mula2 je dia macam takot kat org tapi lama2 dia ok je..aku plak takot anak aku slumber ya-ya dengan orang asing..

penat menjerit smpi tetido


Ohh..arissa suke berjalan2..dia suke tenguk orang..bende paling dia suke adalah lampu!!kalau jalan malam2 atau masuk mana2 shop yang lampu nyer macam meriah sampai 180darjah tengkuk dia na tgk lampu kat atas..hehe..lagi bende fav adalah lion dia..lion tu jebun beli masa arissa dlm perut aku lg..masa tu tak tau lg anak kami girl or boy..so main belasah je beli barang budak cuma jebun je yg rasa2 anak dia tu boy sbb kalau tgk perut aku bulat kedepan ada harapan boy ni dan mak mentua aku pon ckp cmtu jgk..belakang yang klua adalah girl..


Alhamdulillah..aku tak kesah girl or boy yg penting anak aku sehat dan cukup sifat..dan yg paling penting aku selamat semasa tempoh melahirkan anak..oo yaa..nnt aku na kongsi pengalaman bersalin aku kat korang ek..

ok la perut ada rasa lapar dari pagi makan nasi lemak tapau je..tak cukup..perut na makan lagi kena kasi cepat makan..takot masuk angin..cukup aku bebel pasal arissa..naseb la bebel pasal anak je ek tp itu la anak aku..macam mana plak anak korang? heeee


XoXo
 

ceritaOHcerita Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez